Corona

Het seizoen van vertraging is ingegaan. De natuur komt langzaam tot rust. Maar hoe is het nu met jou? Kun jij rust en ontspanning vinden in deze coranatijd? Welke uitdagingen ben jij tegengekomen met je gezondheid de afgelopen maanden?

Als ik stil sta bij mijn fysieke uitdagingen in 2019 had ik me voorgenomen dat 2020 mijn jaar zou worden. En toch is dat in zekere zin gelukt. Ik heb dit jaar ook hobbels moeten nemen, omdat ik mijn klanten niet fysiek kon ontvangen en toch sluit ik 2020 gevoelsmatig succesvol af. Want opeens kwam een mooi samenwerkingsverband op mijn pad. Het Body-Health Concept in Baarn waar we met andere professionals en behandelaars jou kunnen ondersteunen bij jouw gezondheidsklachten. Deze verbondenheid met elkaar zorgt er voor dat ik 2021 met vertrouwen tegemoet zie.

Rust

Ervaar jij geestelijke en lichamelijke stress? Dit heeft effect op allerlei processen in het lichaam, waardoor je niet lekker in je vel komt te zitten. Ik heb gemerkt dat veel mensen het overzicht kwijt raken en niet weten hoe te ontspannen. Het is daarom belangrijk dat je voldoende slaapt, gedoseerd beweegt, gezond eet, misschien een dagelijks meditatiemomentje inplant, de natuur in gaat om te genieten van het bos of juist uit te waaien aan zee. Letterlijk je hoofd leegmaken en leven in het moment.

Reinheid

Veel mensen hebben te kampen met buikpijn, spijsverteringsklachten, opgeblazen gevoel, kort lontje, burn-out, concentratieproblemen, reumatische klachten, slechte weerstand enz. Reinheid is voor mij als orthomoleculair voedingsadviseur, je lichaam voeden met pure ingredi├źnten. Je lichaam voeden in plaats van vullen. Veel klachten zijn te ondersteunen met voeding en heel gericht te kijken naar wat jouw lichaam belast. Het weglaten van kant- en klare producten, ultra-bewerkte voeding en geraffineerde suikers kan al voor grote verbeteringen zorgen. Toch kan ik me voorstellen dat je dit lastig vindt om aan te pakken. Stapsgewijs begeleid ik je om nieuwe gewoonten in te passen in je huidige leefstijl met veel praktische tips en het meer eten van groenten en fruit. Ook al ben je geen keukenprins of keukenprinses: we bouwen je huidige maaltijden om naar de gezonde variant die vaak nog veel smakelijker is dan je gewend bent.

Regelmaat

Het is misschien een schot voor open doel, maar ga op vaste tijden slapen, eten, werken, sporten en ontspannen. Door een vorm van routine toe te passen, heb je meer overzicht over je dag en ervaar je minder stress.

Wil jij je klachten aanpakken? In een half uurtje breng ik in kaart waar jij tegenaan loopt en leg ik je uit hoe ik jou kan ondersteunen. Zolang ik je niet persoonlijk kan ontvangen in mijn praktijk, kunnen we elkaar ontmoeten via ZOOM.

Ik wens jullie fijne feestdagen en kijk er naar uit om elkaar te ontmoeten in 2021!