Rouwtherapie

 

Rouwtherapie kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en voedingspatroon op verschillende manieren. Ten eerste kan rouwtherapie helpen bij het identificeren en begrijpen van de emotionele en psychologische aspecten van rouw.

Wanneer mensen rouwen, ervaar je verschillende emoties, zoals verdriet, boosheid, frustratie, onmacht, angst, schuldgevoelens en verlies van interesse in dagelijkse activiteiten. Uit eigen ervaring weet ik dat deze emoties van invloed zijn op je eetpatroon, slaappatroon en algemene motivatie om voor jezelf te zorgen.

Iedereen krijgt te maken met rouw

 

Iedereen krijgt op verschillende momenten in zijn of haar leven met verdriet, verlies en rouw te maken. Het kan zoveel impact hebben dat je wereld tot stilstand komt. En zo gebeurde dat bij mij ook. Daarbij was het verdriet zo groot dat ik compleet geblokkeerd raakte en letterlijk niet meer kon eten. Dit had invloed op het goed functioneren van mijn lichaam, mijn slaappatroon en concentratie. Ik ging door op de automatische piloot en de wereld ging aan mij voorbij. Totdat mijn lichaam duidelijk aangaf: dit is genoeg! 

 

Stap voor stap, weliswaar met tegenzin, ben ik toch weer beetjes gaan eten, maar het verdriet bleef om me heen hangen.

En toen kwam de opleiding tot rouwtherapeut van Willem Minkels van de Roestenburgh op mijn pad. En ja, ook ik liep tegen behoorlijk wat blokkades aan tijdens dit proces, maar heb geleerd hier mee om te gaan. Het heeft mij enorm geholpen en dat gun ik jou ook. Ik heb nu de handvatten om jou hierbij te ondersteunen en te begeleiden. 

Ben jij gemotiveerd om het heft in eigen hand te nemen en mijn handreikingen toe te passen?
Zeg je volmondig JA? Neem dan contact met mij op!

 

Samen werken aan een lichaam in harmonie