Najaar

Het seizoen van vertraging is ingegaan. De planten laten hun bladeren vallen en de natuur komt langzaam tot rust. Maar hoe is het nu met jou? Kun jij rust en ontspanning vinden? Welke uitdagingen met je gezondheid ben jij tegengekomen de afgelopen maanden?

Rust

Ervaar jij geestelijke en lichamelijke stress? Dit heeft effect op allerlei processen in het lichaam, waardoor je niet lekker in je vel komt te zitten. Ik heb gemerkt dat veel mensen het overzicht kwijt raken, zich niet kunnen concentreren en niet weten hoe te ontspannen. Het is daarom belangrijk dat je voldoende slaapt, gedoseerd beweegt, gezond eet, misschien een dagelijks meditatiemomentje inplant, de natuur in gaat om te genieten van het bos of juist uit te waaien aan zee. Letterlijk je hoofd leegmaken en leven in het moment.

Reinheid

Veel mensen hebben te kampen met buikpijn, spijsverteringsklachten, opgeblazen gevoel, kort lontje, burn-out, concentratieproblemen, reumatische klachten, slechte weerstand enz. Reinheid is voor mij als orthomoleculair voedingsadviseur, je lichaam voeden met pure ingrediënten in de juiste combinaties. Je lichaam voeden in plaats van vullen. Veel klachten zijn te ondersteunen met voeding en heel gericht te kijken naar wat jouw lichaam belast. Het weglaten van kant- en klare producten, ultra-bewerkte voeding en geraffineerde suikers kan al voor grote verbeteringen zorgen. Toch kan ik me voorstellen dat je dit lastig vindt om aan te pakken. Stapsgewijs begeleid ik je om nieuwe gewoonten in te passen in je huidige leefstijl met veel praktische tips en het meer eten van groenten en fruit. Ook al ben je geen keukenprins of keukenprinses: met het GADO eetplan ervaar je dat gezonde maaltijden heel lekker zijn.

Regelmaat

Het is misschien een schot voor open doel, maar ga op vaste tijden slapen, eten, werken, sporten en ontspannen. Door een vorm van routine toe te passen, heb je meer overzicht over je dag en ervaar je minder stress. Wil jij je klachten aanpakken? Plan een kosteloos kennismakingsgesprek van 15 minuten en ervaar wat ik voor je kan betekenen.