Ineke is een jonge vrouw van eind dertig. Ze is net verhuisd, heeft een nieuwe baan en is weer single. Naar buiten toe straalt ze één en al vrolijkheid en positiviteit uit.

Maar dan overlijdt haar moeder na een lang ziekbed met veel behandelingen en chemo’s. Het afscheid is extra zwaar doordat de familie niet op één lijn zit. Ineke loopt op haar tenen en slaapt slecht. Ze geeft zichzelf geen tijd om te rouwen, voelt zich verantwoordelijk en gaat snel weer aan het werk. Haar werkgever reageert nauwelijks op het overlijden en is alleen blij dat Ineke haar werk oppakt.

Na haar proefperiode vraagt Ineke om de afgesproken twee dagen thuiswerken, maar dit wordt geweigerd. Alle emoties van onmacht, verdriet en boosheid stapelen zich op en komen tot uitbarsting. Ineke krijgt niets meer uit haar handen, is gefrustreerd en voelt zich onbegrepen. Ze ziet geen andere uitweg dan zich ziek te melden.

Huilend zit ze bij de ARBO-arts. Na het gesprek krijgt ze van deze doortastende arts het advies om contact op te nemen met een rouwtherapeut.

Tijdens de intake blijkt dat ze al maanden haar verdriet en stress negeert en slecht voor zichzelf zorgt. Ze staat in de overlevingsstand. In deze enorm overweldigende en verdrietige situatie heeft Ineke geen motivatie om gezond te koken en eet kant- en klaar maaltijden zonder voedingsstoffen. Hierdoor gaat ze zich nog slechter voelen.

Als je je lichaam niet van de juiste voedingstoffen voorziet, voel je je mentaal nog slechter en heb je geen motivatie en energie om je leven weer op te pakken.

Ik combineer rouwverwerking en voedingscoaching. Waarom? Uit eigen ervaring en in de praktijk zie ik dat het één het ander in stand houdt. Verdriet en stress zetten je lichaam onder grote druk. Je incasseringsvermogen daalt, je voelt je in de steek gelaten en je hebt geen overzicht meer. Je bent in een uitzichtloze situatie beland.

Wil jij:
– genieten van het leven
– minder stress en meer veerkracht
– een makkelijk te volgen eetplan?

Ik help je om weer grip op je leven te krijgen!