Heb jij een gezonde leefstijl?

Met gezonde, pure voeding kun je meer dan 70% van gezondheidsklachten voorkomen, verminderen of zelfs oplossen. Denk hierbij aan: overgewicht, diabetes type 2, onrustige huid, stress- en burn-out klachten, buikklachten, vermoeidheid, overgangsklachten, voedselintolerantie, auto-immuunziekten enzovoort.

Vage klachten

Ik kijk hoe je lichaam op voeding reageert en minstens zo belangrijk: hoe je het verteert. Dit heeft invloed op allerlei processen in het lichaam. Wat voor de ene persoon voeding (voedzaam) is, kan voor de andere een ballast zijn. Inmiddels is bekend dat allerlei aan onze voeding toegevoegde stoffen een negatieve invloed kunnen hebben op ons lichaam en hoe we ons voelen. Vaak start het met vage klachten die opstapelen en uiteindelijk geeft het lichaam aan dat het overbelast is. Dit kan leiden tot allerlei lichamelijke en mentale klachten. Je kunt er letterlijk ziek van worden.

80/20 regel

Breng je lichaam weer in balans met de inzet van pure, zo min mogelijk bewerkte voeding. Tijdens mijn persoonlijk afgestemde trajecten mag je eten tot je voldaan bent, zonder stress. Je volgt geen dieet, hoeft niets af te wegen, maar je krijgt advies over dat wat bij jouw lichaam past. Hierdoor krijg je geleidelijk aan een gezonde leefstijl en ga je gezonde keuzes maken. 100% gezond is bijna onmogelijk. Mijn 80/20 regel is makkelijk toe te passen. Als je voor de 20% minder gezond kiest, bedenk dan wat het effect is op je lichaam.

Hoe voel je je als je het toch eet?

  • misselijk
  • opgeblazen
  • krijg je buik -en darmklachten
  • een prikkelende reactie in de mond, oren, neus en ogen
  • huidklachten
  • vermoeid

Kun je je klachten voor dat moment accepteren? Geniet er dan 100% van.

Crash-diëten

Ik ben geen voorstander van de zogenaamde crash-diëten en snel gewicht verliezen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit veel stress oplevert en uiteindelijk niet vol te houden is. Op korte termijn geeft het snel resultaat, maar hoe dan verder? Vaak krijg je tekorten door te eenzijdige voeding en verval je weer in je oude patroon. Je hebt een ideaalbeeld voor ogen: je wilt zoveel afvallen zodat je maatje 38 aan kan. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw lichaam de juiste balans heeft bij maatje 40.

Past dit bij jou?

Gun jezelf vier tot zes maanden om je lichaam op een natuurlijke manier weer in balans te brengen. Tijdens dit persoonlijke traject pas je geleidelijk je voedingspatroon aan, zonder stress, zonder honger en leer je gezonde keuzes maken. Dat begint met een vrijblijvende, kosteloze kennismaking van een half uur. Op een laagdrempelige manier bespreken we jouw wensen, mijn werkwijze en vooral: past dit bij jou?