Voedingsadvies en begeleiding

Er zijn veel lichamelijke en geestelijke uitdagingen die ik ondersteun met orthomoleculaire oplossingen. Hieronder vind je een overzicht met mogelijke oplossing. Ieder mens is maatwerk, want iedereen heeft een ander eetpatroon en heeft dus een ander advies nodig. 

Geschikt bij

● ADHD
● allergieën
● hormonale klachten
● buikklachten
● diabetes type 2
● stress & burn-out
● spijsverteringsklachten
● vermoeidheidsklachten
● voedselintolerantie/ voedselallergie
● glutenallergie / coeliakie

Resultaten

● meer energie
● betere weerstand
● bewegingscomfort
● beter slaapritme
● gezond gewicht
● rust in je buik / goede spijsvertering
● een stralend uiterlijk
● een beter humeur
● meer zelfvertrouwen

ADHD

Het is bekend dat voeding en ADHD verband houden met elkaar. Wat enorm goed helpt tegen ADHD kan het minder eten van suikers en bewerkte voeding zijn.  Er zijn verschillende manieren om taart en koek te bakken, waarbij je echt iets lekker zoets eet, terwijl er geen suikers aan te pas komen. Dát is de kracht van juiste voeding! Neem gerust contact op.

Vermoeidheid en concentratieproblemen

Chronische vermoeidheid komt heel vaak voor. Met een simpele bloedtest krijg je inzicht waar het bij jou aan schort. Door de juiste aanpassingen in je voedingspatroon en ondersteuning met voedingssupplementen kan al een bijzonder goed resultaat worden bereikt. Binnen een paar maanden ben je weer fris en energiek. Dat wil je toch ook?

Darmklachten

Darmklachten, zoals bijvoorbeeld het Prikkelbaar Darmsyndroom (PDS) ontstaat doordat onze darmen niet optimaal werken. Het is vaak een combinatie van te weinig vezels en te weinig vochtinname. Maar het kan nog meer zijn. Disbalans tussen lichaam en geest. Veel stress door een jachtige leefstijl bijvoorbeeld. Ik breng dit allemaal voor je in kaart en natuurlijk ook jouw huidige eetpatroon. Hieruit volgt een (nieuw) eetprogramma. Je zult merken dat behalve de darmklachten, dit smaakvolle eetprogramma ook je geestelijk welzijn goed doet. Prettig leven door lekkerder eten, het kan! Nieuwsgierig, neem contact op.

Allergieën

Hooikoorts, lactose intolerantie en glutenallergie. Je hoort het steeds vaker om je heen. De klachten worden versterkt door gemodificeerd eten. Allergieën worden vaak langzaam opgebouwd. De darm laat gifstoffen, niet volledig verteerde eiwitten en micro-organismen door in de bloedbaan. Hierdoor ontstaan ontstekingen. Maar hoe bestrijd je dat? Waar moet je beginnen? Samen maken we een juist programma, afgestemd op jouw levensstijl, eventueel met bepaalde voedingssupplementen. Stap voor stap naar het beste resultaat. Je gaat je een stuk beter voelen!

 Chronische ziekten

Het zijn vaak bewerkte producten met suikers, transvetten, E-nummers en lightproducten die je lichaam uit balans brengen. Deze stoffen veroorzaken leefstijlgerelateerde klachten: de zogenaamde ‘welvaartsziekten’. We eten ons letterlijk ziek. Op steeds jongere leeftijd ontwikkelen we chronische ziekten. Vermijd stoffen die niet in je lichaam thuishoren, zodat gezondheidsklachten verminderen of zelfs opgelost kunnen worden. Wil jij werkelijk veranderen? Neem contact op!

Rouwen

Wanneer mensen rouwen, ervaren ze vaak verschillende emoties, zoals verdriet, boosheid, angst, schuldgevoelens en verlies van interesse in dagelijkse activiteiten. Deze emoties kunnen van invloed zijn op je eetpatroon, slaappatroon en algemene motivatie om voor jezelf te zorgen. Ik kan jou helpen bij het omgaan met deze emoties en samen met jou manieren vinden om je emotionele behoeften op een gezonde manier te vervullen, in plaats van naar voedsel te grijpen als troost of als een manier om met emoties om te gaan.

Disclaimer: de adviezen die gegeven worden zijn om een gezonde leefstijl te ondersteunen en is geen medisch advies. Bij lichamelijke klachten of twijfel hierover, adviseer ik je om contact op te nemen met je huisarts of behandelaar.
 

Samen werken aan een lichaam in harmonie