Voedingssupplementen

Bij (gezondheids)klachten is er vaak een tekort aan bepaalde voedingsstoffen die in de meeste gevallen met voeding alleen niet snel genoeg aangevuld kunnen worden. Bij de ondersteuning voor sneller herstel worden kwalitatief goede supplementen met de juiste voedingsstoffen geadviseerd.

 

Voedingssupplementen kunnen verschillende voordelen en noodzakelijkheden hebben.  Ons lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Door een supplement te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat ons lichaam alle benodigde voedingsstoffen krijgt, zelfs als we niet in staat zijn om deze via onze dagelijkse voeding te verkrijgen. Dit kan vooral handig zijn als we een speciaal dieet volgen, zoals een veganistisch dieet, waar bepaalde voedingsstoffen mogelijk niet volledig aanwezig zijn.

Daarnaast kunnen voedingssupplementen helpen bij het ondersteunen van een goede gezondheid en het verbeteren van bepaalde lichaamsfuncties. 

Bijvoorbeeld, vitamine C kan ons immuunsysteem versterken, omega-3 vetzuren kunnen de gezondheid van het hart bevorderen en calcium kan helpen bij het behouden van sterke botten.

Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet. Het beste is om al je voedingsstoffen zoveel mogelijk uit een gevarieerde en evenwichtige voeding te halen. Echter, in bepaalde situaties waarin je extra voedingsstoffen nodig hebt, kunnen voedingssupplementen nuttig zijn. Het is raadzaam om altijd medisch advies in te winnen voordat je voedingssupplementen gaat gebruiken, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

 

Samen werken aan een lichaam in harmonie